Asiakasprofilointi

Asiakasprofililointi auttaa sinua tietämään enemmän asiakkaistasi ja siten tarjoamaan yksilöllistä palvelua. Profiloimalla asiakkaat erilaisiin ryhmiin saa myynti, markkinointi ja asiakaspalvelu olennaista tietoa kuinka lähestyä asiakasta.

Toisaalta asiakaskantasi analysointi on erittäin tärkeää. Näet analyysin jälkeen millaisten asiakkaiden kanssa syntyy sopimuksia tai voisiko jokin ennen tuntematon ihmisjoukko ollakin hyvä kohderyhmä, johon panostaa resursseja.

Mahdollisuuksia

Profilointitietoa ulkopuolisista lähteistä

Voit rikastuttaa asiakastietoasi ulkoisilla lähteillä. Nimellä ja osoitteella pystymme kohdistamaan asiakkaasi Bisnoden profiiliitietoihin, joiden avulla saat arvioita asiakkaittesi varallisuudesta, asumismuodosta tai veloista.

Tämän lisäksi pystymme rikastuttamaan asiakastietosi muillakin tietolähteillä. Jos asiakkaasi ovat yrityksiä, niin Suomen Asiakastieto Oy:n koko tietokanta on integroitu MelbaGroupin järjestelmiin.

Asiakastiedon automatisointi

Jokaisen yrityksen asiakasrekisteri sisältää paljon hyödynnettävää tietoa. Tietoa löytyy esimerkiksi asiakkaiden asuinpaikasta, ostokäyttäymisestä tai iästä. Tällainen tieto voi olla hankalaa työstää käsin, jolloin se kannattaa automatisoida. Näin asiakkaiden ryhmittely tapahtuu reaaliaikaisesti ja reagoi asiakkaan muutoksiin.

Kun hyödynnät tällaista tietoa markkinoinnissa, pystyt kohdentamaan viestisi tehokkaasti ja antamaan mielenkiintoista tietoa yrityksestäsi ja tuotteistasi asiakkaille. Vastaavasti myynnin henkilöstö osaa kohdistaa resurssinsa paremmin oikeisiin asiakkaisiin.

Pisteytys

Pisteytyksen tärkein tavoite on suunnata resurssit oikeaan paikkaan oikeaan aikaan. Kun asiakas reagoi sähköiseen markkinointiisi, niin tämä voi nostaa asiakkaan tilaa myyntiputkessa. Pisteytyttämisen avulla voit luoda myyjillesi työlistan, jossa potentiaalisimmat asiakkaat käydään ensimmäisenä läpi.

Automatisoitu pisteytys elää koko ajan asiakkuuden kehittymisen myötä, jolloin tärkeä asiakas ei pääse unohtumaan vaan henkilöstöä kehotetaan toimimaan.

Asiakaskannan analysointi

Yksittäisten asiakkaiden tunteminen on tärkeää, jotta asiakas saa hyvää ja henkilökohtaista palvelua. Asiakaskannan analysointi puolestaan tähtää siihen, että yrityksesi tietää koko asiakantansa rakenteen. Monet yritykset arvioivat asiakaskuntansa väärin tai eivät edes tiedä minkälaisia asiakkaita suurin osa kannasta on.

Asiakaskannan analysointi myös auttaa löytämään erilaiset asiakastyypit, joita taas voi hyödyntää profiloinnissa.